Ékszervaros

Mikor lepted meg utoljára a barátodat, barátnődet, anyukádat, vagy saját magad csak úgy spontán? Épp itt az ideje! Gondolj bele, micsoda emlékezetes nap lenne, ha beállítanál egy szép dobozzal, és annyit mondanál: -„Ezt azért vettem, mert úgy gondoltam tetszene Neked!” Te lennél rögtön a nap hőse, de minimum a világ nyolcadik csodája! És gyorsan híre menne, hogy Te vagy a legaranyosabb, legkedvesebb... és fejezd be úgy a mondatot, ahogy Neked tetszik!

Friss topikok

  • Éva Surányi: Igen A swarovski kristályokkal készített ékszerek,gyönyörűek sokrétüségének csak a fantázia szab ... (2014.05.17. 14:07) Swarovski kristály röviden
  • Ékszerváros: Ha szeretnéd városaodat ékszervárossá tenni ajánlj egy üzletet akit megkereshetnénk viszonteladóna... (2008.07.02. 22:49) Elindultunk

Címkék

Archívum

Vicc igaz történet alapján:D

2008.07.18. 11:42 | Ékszerváros | Szólj hozzá!

Bár nem feltétlen a blogba illő téma ,de nem hagyhattam ki, hogy megosszam veletek!

Egy vadász szafarira ment a feleségével és az anyósával. Letáboroztak a dzsungelben. Egyik éjjel a feleség kétségbeesetten keltegeti a férjét:
- Drágám, eltűnt a mama, gyere menjünk és keressük meg!
A vadász megragadja a puskát, és elindulnak a sötét éjszakában. Nem messze a sátruktól, egy tisztáson rémisztő látvány tárul eléjük: a mama egy bokor előtt áll, és egy hatalmas hímoroszlánnal néz éppen farkasszemet. A fiatalasszony rémülten suttogja a férjének:
- Uramisten, most mi lesz?
- Semmi - feleli a vadász. Az oroszlán kereste magának a bajt, hagyjuk, hogy másszon ki belőle egyedül!

Címkék: vicc

Nyaklánc tipusok

2008.07.14. 17:07 | Ékszerváros | Szólj hozzá!

A mai nap szeretném megmutatni az ötvös munka szépségét!

Illetve azon belül a nyakláncok különböző tipusait! Kevesen ismerik a pontos megnevezésüket, ezért ha kedvesünknek meg szeretnénk villantani tudásunkat, ránkfér egy kis tanulás!

Jó tanulmányozást!

 

Remélem megtaláltad Te is a saját láncod!

A tanulás után viszont lepd meg magad!

www.ekszervaros.hu

Címkék: nyaklánc

Bazári élet- Komárom Pék Napok

2008.07.07. 11:04 | Ékszerváros | Szólj hozzá!

Kellemes családi kikapcsolódást nyújtott a hétvégén megtartott Komáromi Péknapok!

A gyerekek szabadon rohangálhattak az erőd hatalmas udvarában, és jobbnál jobb programokon vehettek részt! Volt nagy reneszánsz vásár, és lovagi tábor, lovagi torna ahol kedvükre püfölhették egymást, ha nem is gumi kalapáccsal, de valami fegyvernek látszó tárgyal. És persze voltak lovak is, meg ijjászok, és nagy nagy dob szó, fegyver csattogás, baba bőgés, sokszor már érdemes lett volna kitenni egy 18-as karikát, mert olyan jól sikerült egy-egy csatajelenet, hogy néhány gyengébb idegzetü ovis aki nem a Dragon Ballon edződött elpityeregte magát.

Voltak persze udvari bolondok, sőt olyanok is akik annak öltöztek,:) és ha már ettől nem másztál a falra, akkor ott voltak az erődben a mászófallá kialakított objektumok, ahol Pókembert megszégyenítve kelhettek a bátrak az erőd falának tetetjére. Szombaton nem csak a látogatóknak volt sűrű programja, hanem este spontán az árusok is bekapcsolódtak, az udvari bolondozásba, és kergetőzésbe, mikor a hirtelen támadt vihar katasztrófa filmeket megszégyenítő hevességgel bontota le a szegény gyanútlan standokat. Ha lett volna balta árus, akkor még balták is potyoghatak volna az égből, de így csak maradt a bizsu, a ruhák, és a vásári kellékek. A szomszédunk is szedte a kalapját, olyannyira, hogy vasárnap már vissza se jött:), így tett még több árus is , de azért voltunk jópáran akik álltuk a sarat, illetve a vasárnapi meleget.

Had említsem meg köztük, Zsazsát és Gyöngyit, aki a helyi cukros néni szerepét töltötték be, és finomabbnál finomabb nyalánkságokat árultak az ínyencek számára! Végre nem a szokásos gumicukros megoldás volt, hanem aszalt gyümölcsökből, és különböző magvakból elkészített reform csemege! És nem csak a darazsak zsongták körül őket, hanem a vásárlók is. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a következő nagyobb rendezvényt a Baján tartandó halászleves fesztivált, ahol az édes páros már biztos ,hogy ott lesz!

Persze mi is osztottuk az igét és az ajándék hajgumikat, és türtük a meleget és szomjúságot, és felékszereztünk jópár hölgyeményt, akik már tudják, hogy www.ekszervaros.hu a megoldás, ha ajándék ékszerre vágynak.

 

Hogy ne lógjunk ki Mi sem a sorból Klaus barátommal bevállaltunk egy komolyabb test festést, amit sokan meg is csodáltak, főleg az Én fekete virágomat ami eltakarta a fél arcom:)  Szeretnék itt megemlékezni Krisztiről, aki a kitűnő remekműveket festette nekünk és a sok sok gyereknek.

A standunknál kötelező jelleggel alkudozni kellett a portékákra, különben nem lehetett elvinni!

Ezt sok hölgy felettébb élvezte, és visszalátogatott néhányszor repetázni.Lehet bevezetjük ezt a jó szokást a Jókai téren is...

Összefoglalva ennyi történt, aki nem volt velünk sajnálhatta, de lesznek még vásárok!

Kellemes hetet kívánok!

És találj egy alkalmat, hogy meglepd MAGAD!

www.ekszervaros.hu

Írta:Horváth László

 

 

 

Címkék: vásár

Swarovski kristály röviden

2008.07.05. 18:34 | Ékszerváros | 1 komment

A Swarovski kristályok alapanyagukat tekintve egyáltalán nem mondhatók drága köveknek. Áruk, látványuk, presztízsük mégis vetekszik a különféle drágakövekével. A gyémántnál ritkaságát, korát fizetjük meg, Swarovski kristályainál pedig a technikát, a tudást, ami az értéktelenből pillanatok alatt valami értékest, szépet, egyedülállót hoz létre.

A kristályok sikere töretlen, köszönhetően a családi titoknak, a gyártási technológiának, a szaktudásnak, amely az eredeti drágakövek szépségét produkálja nem másból, mint egyszerű üvegből. És hogy ezek a kövek, melyek a szépség és tudás ötvözetei menyire megtalálták helyüket a mai modern, tudásalapú világunkban, azt felhasználásuk sokfélesége jelzi. Rengeteg gyártó választja egy-egy terméke számára exkluzív külsőnek a Swarovski kristályokat.

 

A divatszakmán kívül a lakberendezés területén éppoly előszeretettel használják, mint a különféle elektronikai, vagy telekommunikációs eszközök díszítésére. Találkozhatunk kristályokkal díszített iPoddal és PDA-val, több mobilcég slágertelefonja is kapott Swarovski köntöst, ősszel pedig a Sony a japán Abiste ékszerüzlettel közösen hozza forgalomba az NW-E010-es walkman Swarovski kristállyal díszített változatát.

Ezek a különleges, ám nagyon szép kristályok már hazánkban is egyre nagyobb teret nyernek.

Igen nagy választékban találhatunk ékszereket, ruhákat, és különböző tárgyakat, amelyek swarovski kristályokkal vannak díszítve.

A kristály igazi ragyogást és eleganciát ad, minden terméknek és viselőjének, méltán vívta ki a világhírnevet.

Címkék: swarovski

A karikagyűrű története

2008.07.04. 16:45 | Ékszerváros | Szólj hozzá!

2005-08-07, forrás:Esküvő

Minden házasulandó párnak nagy tortúrát jelent elsőnek a karikagyűrű kiválasztása. Ez már régen is így volt. A gyűrű tulajdonképpen az ékszer legősibb formája. Már ötezer évvel ezelőtt is találtak régi sírokban gyűrűket.

Arany jegyűrűt Mükénében és Trójában is viseltek, Afrikában pedig elefántcsontból készültek. A római gyűrűk formája gyakran egy kis kulcsra hasonlított, talán a fiatal feleség háztartási jogkörére utalva. Máa az ősi Egyiptomban is a negyedik ujj volt a szerelem ujja. Úgy gondolták, hogy onnan egy véna direkt a szívhez, minden szerelmi érzés otthonához vezet. Ezt a vénát később a középkorban el is nevezték „Vena amoris”-nak. A gyűrűnek mint szimbólumnak már időszámításunk után 1200 körül olyan nagy jelentősége volt, hogy egy püspök megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy viccből húzzák a lányok ujjára. A 15. és 16. században tűntek fel az első ikergyűrűk. Ezeket egymásba lehetett tolni és egyet hordott közülük a vőlegény, egyet a menyasszony az eljegyzés időtartama alatt. Az esküvő napján aztán ismét összeillesztették a két összetartozó részt, és ettől kezdve feléség viselte az ikergyűrűt a házasság során.
Az ünnepélyes pillanathoz, amikor az újdonsült férj felesége ujjára húzza a gyűrűt, egy babona is fűződik. Ha ugyanis a gyűrű az első ujjpercnél megakad, az azt jelenti, hogy a feleség lesz az úr a házban. Csakis akkor, ha a gyűrű fennakadás nélkül csúszik az ujj tövéig, lesz a férj az úr és parancsoló. Furfangos leányok emiatt gyűrűs ujjukat egysze
rűen begörbítették, hogy a gyűrű biztosan megakadjon.
A jegygyűrű gravírozása szintén gazdag hagyományra tekint vissza. Már az ókori  rómaiak gyűrűin is olyan bölcs mondásokkal találkozhattunk, mint”Pignus amoris habes”, vagyis szerelmem záloga a tiéd. A régi vésetek között olvashatjuk még:”Tiéd a szívem”, vagy „Bennem lakozik a hűség”. Néha már-már fenyegetésképpen: „Csalfa ne légy!”, vagy parancsolóan: „Szerelem és engedelmesség!”. Manapság az esküvő dátumát, monogramokat vagy keresztneveket gravíroztatnak a gyűrűkbe.
Miért pont a gyűrű lett a szerelem és az összetartozás szimbóluma? Azt talán Algernon Charles Swinburne(1837-1909) angol író magyarázza el a legszebben: „ Körkörös formája a soha el nem múlást jelenti és azt akarja kifejezni, hogy a szerelem és az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik, mint egy körben, méghozzá örökön-örökké.”
A karikagyűrű minden bizonnyal a legszebb eljegyzési ajándék. Nálunk először a bal kézen hordják,
majd az esküvő napján, a polgári vagy templomi ceremónia után kerülhet át a jobb kéz gyűrűsujjára. Nem így Franciaországban, ahol a karikagyűrűt a bal kézen viselik. Hogy a bal vagy jobb kezet illeti –e meg, ebben a kérdésben már régóta megoszlik a népek véleménye. Az izraeliták a jobb kézen viselik, az ókori rómaiak a balon, a gallok a középső ujjon, a görögök a jobb kéz negyedik ujján- nem hiába lett ennek az ujjnak gyűrűsujj a neve.

Nem volt véletlen a gyűrű keresetlen egyszerűsége, mindenfajta díszítéstől való mentessége sem. Ez azt a nemes gondolatot volt hivatott sugallni, hogy az Úr színe előtt egyenlőek vagyunk. A klasszikus karikagyűrű nem tett különbséget az úrnő és szolgálója között. Ma már más a helyzet. Különösen a második világháború után, amikor gyorsan fejlődött a technika és emelkedett az életszínvonal, a gyűrűk is követték a divatot: nemesebb aranyból készültek, dekoratívabbak, exkluzívabbak lettek. A mai divat szerint az egyedi díszítésű jegygyűrűk a keresettek, sárga-, vörös-, vagy fehéraranyból, esetleg platinából. Extravagancia, művészi kivitelezés jellemzi az ezredforduló gyűrűit. A jegygyűrűk formája, anyaga,kidolgozása talán változott az évszázadok során, de jelentése megmaradt: a karikagyűrű ma is az összetartozás, örök szerelem szimbóluma.


Forrás:
Palásti Andrea-Esküvő

Címkék: gyűrű